Muhallebi Kek Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Muhallebi Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebi Kek: Lezzetli ve Benzersiz Bir Tatlı

Muhallebi kek, kek denildiğinde çoğumuz için ve özellikle çocuklar için vazgeçilmez bir lezzettir. Ancak, klasik kek tariflerinin dışında, içinden muhallebi çıkan ve yumuşak bir dokuya sahip bir kek düşünün. Bu muhallebili keke sadece kek demek biraz haksızlık olur. Yumuşacık, pofuduk ve ağızda eriyen bir pasta tarifi. Sütlü bir tatlının kekle uyumu harikadır ve kokusu adeta baş döndürücüdür.

Muhallebili kek, akşam yemeklerinden sonra çayın yanında ikram edebileceğiniz, tatlı niyetine de yenebilecek muazzam bir lezzettir. Yapımı oldukça kolaydır ve bir kez denedikten sonra el alışkanlığı kazanırsınız. İsterseniz kek sade, muhallebi kakaolu ya da kek kakaolu, muhallebi sade şeklinde zevkinize göre uygulayabilirsiniz.

Muhallebi Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
  • 1.5 su bardağı beyaz toz şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 5 çorba kaşığı kakao (Daha az kakao tercih edilebilir)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya (ya da 3-4 damla sıvı vanilya)
  • Yarım limonun dış kabuğunun rendesi
  • 1 su bardağı un

Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler

  • 2.5 su bardağı soğuk süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin

  • Hindistan cevizi
  • Rendelenmiş parça çikolata
  • File badem ya da Antep fıstığı
  • Dövülmüş fındık (zevkinize en uygun olanı kullanabilirsiniz)

Muhallebi Kek Nasıl Yapılır?

Her zamanki gibi klasik kek tarifi ile başlamak için yumurtalar ve toz şeker mikserle şekerlerin iyice eridiğine emin olana dek çırpılır. Süt ve yağı da ekleyip bir miktar daha çırpma işleminden sonra un, kakao, vanilya ve kabartma tozu eklenir. Burada dikkat edilmesi gereken püf nokta, kekinizin ağızda yumuşacık olmasını istiyorsanız un miktarını ayarlayarak akışkan kıvamlı olmasına dikkat etmelisiniz. Çok fazla un keki sert ve yapışkan hale getirir. Kek karışımını yağlanmış kalıba dökerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında ilk yarım saat fırının kapağını açmadan pişirmeniz gerekir.

Muhallebinin Hazırlanışı

Muhallebili kekin muhallebisi için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye ekleyip altını yakmadan pürüzsüz olana kadar karıştırın. Sonra ocağın altını açıp kısık ateşte muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyasını ekleyerek soğumaya bırakın.

Kekin İle Muhallebinin Birleştirilmesi

Muhallebi soğuk, kek sıcak haldeyken kekin üzerine kalın bir kürdanla delikler açın ve tüm muhallebiyi kekin üzerine boşaltın. Kek sıcak olduğu için muhallebiyi emecektir. Üzerini dilediğiniz malzeme ile süsleyip buzdolabında en az 3 saat dinlendirin. 1 gün önceden hazırlayıp dinlendirmek daha lezzetli olmasını sağlar.

Sonuç ve Servis Önerileri

Muhallebi kek, hem lezzeti hem de görüntüsü ile sofralarınızı şenlendirecek bir tatlıdır. Üzeri için önerilen malzemeleri kullanarak görsel olarak da zenginleştirebilirsiniz. Çay saatlerinde veya özel günlerde misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu kek, herkesin beğenisini kazanacak.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yalancı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Limonlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Jöleli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri