Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Uygun bir tava içerisine rendelenen elmaları ve iki yemek kaşığı şekeri alıp elmaların rengi dönene kadar iyice pişirin. Elmalar piştikten sonra ayrı bir kaba boşaltın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra bir buçuk tatlı kaşığı tarçını ekleyip karıştırın. Orta boy bir borcama biraz şeker serpin. Bisküvilerden bir kat dizin. Pişirdiğiniz elmaları bisküvilerin her tarafına iyice yayın. Üzerine 1 kat bisküvi daha dizin ve bu sırada muhallebiyi pişirmeye başlayın. Krem şanti ve iki bardak sütü ayırıp muhallebi için gerekli olan tüm malzemeleri uygun bir tencerenin içerisine alıp sürekli karıştırarak pişirin ve ocağın altını kapatıp iki yemek kaşığı tereyağı ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırıp soğumaya bırakın.
2 su bardağı süt ile krem şantiyi çırpın. Muhallebi tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuduktan sonra krem şantiyi içine ekleyip mikserle iyice çırpın. Muhallebi pürüzsüz bir kıvam alacak. Elmaların üzerine muhallebiyi yayın. Üzerine biraz pötibör ufalayın ve ceviz serpin. Buzdolabında 1 saat kadar bekletip soğuk olarak servis edin.