- 3 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 6 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Frambuaz sosu için malzemeler
- 1 su bardağı frambuaz
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Muhallebi nasıl yapılır?
Muhallebinin yapılışı için bir miktar süt ile pirinç ununu karıştıralım ki pişirirken topaklanma olmasın.
Daha sonra süt, şeker ve pirinç unu karıştırdığımız sütü tencereye koyalım ve devamlı karıştıralım. Koyulaşmaya başlayana kadar karıştırmaya devam edelim. Koyulaşarak pişen muhallebinin altını kapatarak içerisine tereyağı ve vanilyayı ilave edelim.
Frambuaz sosu nasıl yapılır?
Frambuaz sosu için ayrı bir kap alalım. Bir kâse içine koyduğumuz nişastayı sudan aldığımız 3 yemek kaşığı su ile açalım. Daha sonra tencereye eklediğiniz frambuaza şekeri ve suyu ekleyerek pişirmeye başlayalım bir miktar kıvam aldıktan sonra su ile açtığımız nişastayı ekleyelim ve iyice kıvam alana kadar pişirerek ocaktan alalım.
Servis önerisi: Servis için ayarladığınız kapların içine bir miktar frambuaz sosu koyun ve biraz soğutun.
Üzerine muhallebiyi koyup üzerine kalan frambuaz sosunu ekleyin. Görsel olarak soğuduktan sonra servis ederken üzerine birkaç adet frambuaz ve nane yaprağı ile servis edin.
İpucu: Servis işlemi sırasında bu katları düzgün verebilmek için frambuaz sosunu muhallebiden önce pişirirseniz ve servis kaplarında bir miktar soğutursanız üzerine muhallebiyi eklerken dağılma ya da sos ile muhallebinin birbirine karışma riskini ortadan kaldırabilirsiniz.