İncirli Muhallebi
İncir Muhallebi, İncir besin değeri yüksek bir meyve çeşididir. Bileşiminde A, B, C vitamini ve şeker bulunmaktadır. Yapraklarındaki süt, 'incir sütü' olarak bilinir ve halk arasında siğillere iyi geldiği söylenir. İncir birçok çeşitle tüketilmektedir (İncir tatlısı, incir muhallebisi, incirli kek, incir reçeli.).
İncir Muhallebisi İçin Gereken Malzemeleri- 1 Litre süt
- 1 Su bardağı toz şeker
- 4 Yemek kaşığı pirinç unu
- 3 Yemek kaşığı buğday nişastası
- 9 Adet kuru incir
- 1 Paket vanilya
İncirli Muhallebi Nasıl Yapılır?
Süt tencereye boşaltılır ve ısınmadan pirinç unu, buğday nişastası ve şeker içerisine katılır.
Muhallebi koyulaşıncaya kadar topaklanmaması için karıştırılır. Muhallebi oluncaya kadar diğer taraftan incirler sıcak suda 10 dakika bekletilir. Muhallebi kaynadıktan sonra çırpma teli yardımı ile çırpılır ve vanilya eklenir. Yumuşayan incirler küçük küçük doğranarak muhallebiye katılıp karıştırılır. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra ocaktan alınır. Kaselere koyularak servis edilir. Dilerseniz üzerine Hindistan cevizi, badem ekleyerek de sunuma hazırlayabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
19.01.2024 15:33:14
İncirli Muhallebi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|