Jöleli olan muhallebi hazırlamak için öncelikle derin bir tencereye sütü, şekerimizi, nişastayı ekleyerek iyice karıştırırız. Daha sonra ise bu tencereyi ocağa koyarak, altını yakarız. Kısık bir ateşte yavaş yavaş pişiririz. Bu karışım topaklanmasın diye, sürekli karıştırılması şarttır. Kaynamaya başlamadan önce karışımımıza vanilyayı da ekleyerek, beş dakika kadar pişiririz. Kıvamını alınca bu karışımı borcama boşaltırız. Daha sonra soğuması için bir kenarda bekletiriz. Ayrı bir tencereye suyumuzu ve nişastayı koyarız, iyice karıştırırız. Sonra tencereyi ateşe koyar, vişneleri de ilave ederiz. Yavaş yavaş bu işlemi karışımımız kıvama gelene kadar tekrar ederiz. Vişne jölesi istediğimiz kıvama gelince, ocağın altını kapatıp, tencereyi ateşten alırız.
Sıradaki işlemde ise bir kenarda bekleyen sade olan muhallebiyi alıp, yeni hazırladığımız vişneli jöleyi üzerine dökeriz. Üzerini düzelttikten sonra, buzdolabında üç dört saat bekletiriz. Soğuduktan sonra hazırladığımız jöleli muhallebiyi dilimleyerek, güzel bir servis tabağına alırız. Sonra isteğe göre üzerine, Hindistan cevizi, fındık veya ceviz ile süsleyip servise hazır hale getiririz.
Afiyet olsun.