Öncelikli olarak kadayıflar bir mutfak makası yardımı ile küçük küçük kesilir. Parçalara ayrılan kadayıf bir teflon içerisine tereyağı ilave edilerek kavrulur. Kavrulduğunda yeterli sertliğe ulaşan kadayıfların içerisine toz şeker ilave edilerek kızarıp kavruluncaya kadar karıştırılmaya devam edilir. Daha sonra içerisine çekilmiş olan fındık içi ilave edilerek bir iki karıştırılır ve ocaktan alınır.
Daha sonra muhallebisini yapabilmek için gereken şeker, süt, nişasta ve un bir başka tencere içerisine alınarak koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Koyulaşması gerçekleştiğinde içerisine margarin ve vanilya da ilave edilerek karıştırılır ve ocaktan alınır. Hazırlanan krema ılıdığında içerisine toz krem şanti eklenerek iki veya üç dakika kadar bir robot yardımı ile çırpılır. Daha sonra tatlımızı hazırlayacağımız servis tabağı alınarak üzerine kelepçe yerleştirilir ve
kadayıf muhallebinin şekli düzgün olsun diye içerisine önce taban olarak kadayıf karışı bir parmak kalınlığında yerleştirilir. Düz bir spatula yardımı ile bası uygulayarak sıkıştırılan kadayıf karışımının üzerine hazırlanan muhallebi kreması da tamamı olacak şekilde dökülür ve eşit şeklide dağılımı yapılır. Daha sonra iki parçaya ayırdığımız kadayıf karışımının kalan miktarı muhallebi kremasının üzerine dökülerek tekrar spatula yardımı ile iyice bası uygulanması ile hazır hale gelir. Daha sonra hazırlanan
kadayıf muhallebisi dinlenmesi gereken kıvama ulaşması için buzdolabında en az bir gece bekletildikten sonra misafirlere servis edilebilir hale gelir.
Afiyet olsun.