Öncelikle geniş bir tencereye sütü, unu koyarak iyice karıştıralım.
Bu karışıma sırası ile kakaoyu daha sonra da şekeri ekleyip iyice karıştıralım. Sonra tencereyi ocağa koyup altını yakalım. Kakaolu muhallebi malzemelerimizi kıvama gelene kadar kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak pişirelim. Daha sonra vanilya ve tereyağını da ekleyip kısık ateşte 7 dakika daha pişirelim. Koyu bir kıvam alan karışımımızı, ateşten alarak güzel servis tabaklarına alalım. Kupalara veya kaselere doldurarak soğuyana kadar bir kenarda bekletelim. Daha sonra da bu tatlıları dolaba koyarak, 3-4 saat dinlendirelim. İsteğe göre üzerine Hindistan cevizi, fındık fıstık ezmesi veya badem ceviz ezmesi ile süsleyip servise hazır hale getirebiliriz. Yaptığımız kakaolu muhallebiyi şık bir şekilde misafirlerimize servis edebiliriz.
Afiyet olsun.