Kurabiyemizi yapmaya öncelikle muhallebiyi pişirerek başlıyoruz. Küçük bir tencereye süt, nişasta, un, toz şeker ve Hindistan cevizi konur ve çırpıcı yardımı ile pürüzsüz hal alıncaya kadar karıştırılır. Daha sonra ocağa konur ve sürekli karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Koyulaşan muhallebiye 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Kurabiye hamurunu hazırlamak için öncelikle tereyağı, yoğurt, pudra şekeri, sıvı yağ ve vanilya bir kap içerisinde karıştırılır. Daha sonra bu karışıma nişasta, kabartma tozu ve azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır ve işaret parmağının yardımı ile içli köfte yapar gibi oyulur. Oyulan hamurun ortasına soğuyan ve katılaşan muhallebi koyulur ve hamurun ağzı kapatılır. Bu şekilde şekillendirilen kurabiyeler kapatma yeri aşağıya gelecek şekilde yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir. Pişen
muhallebi dolgulu kurabiye oda ısısında soğumaya bırakılır.
Benmari usulü çikolatayı hazırlamak için, bir kâsenin içine su konur ve kaynatılır, kaynayınca üzerine bir kap yerleştirilir ve içine çikolatalar konur, eriyene kadar beklenir. Soğuyan kurabiyelerin üst kısmı teker teker benmari usulü eritilmiş çikolataya batırılır. Ardından ceviz ya da fındık serpilerek servise hazır hale getirilir.
Afiyet olsun.