Muhallebili kadayıf için ilk olarak kadayıfları küçük şekilde doğrayın. Daha sonra tereyağını bir tavaya alın ve erimesini bekleyin. Eridikten sonra şekerini de ekleyin ve kadayıfı koyup kavurmaya başlayın. Kadayıf biraz kavrulduktan sonra cevizleri rondodan geçirip ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tam anlamıyla kavrulduktan sonra altını kapatın ve muhallebisini yapın. Muhallebi için ilk olarak sütü ve yumurta sarısını bir tencereye koyun ve hızlı bir şekilde çırpın.
Daha sonra şekeri, nişastayı ve unu koyup sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve 10-15 dakika kadar soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ise sıvı kremayı ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpın. Muhallebi hazır ve şimdi gelelim sunumuna. Bir dikdörtgen tepsinin alt kısmına kadayıfın yarısını eşit şekilde dökün ve üzerine ise muhallebinin hepsini dökün. En son kalan kadayıfı döküp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve 2-3 saat bekletin. En son olarak ise arzu ettiğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.