Öncelikle derin bir tencerenin içerisine sütü, nişastayı ve unu ekleyip iyice karıştıralım.
Daha sonra bu tencereyi ateşe koyarak altını yakalım. Yavaş yavaş karıştırarak muhallebimizi pişirelim. Ayrıca topaklanmasını diye sürekli karıştırmaya devam edelim. Şayet karıştırma işlemini sürekli olarak yapmazsak dibine tutmasına sebep oluruz. Güzel bir şekilde pişirdiğimiz muhallebi gerekli kıvama gelince ateşten alırız. Şık bir şekilde sunum yapabilmek için kuplara veya kaseleri boşaltırız. Ardından da muzları dilimleyerek kupların içindeki muhallebinin üzerini süsleriz. Böylece üzerine ceviz ve fındık gibi kuru yemişlerle de süsleyerek, biraz da yeşil fıstık ilave edip soğusun diye buz dolabına kaldırırız. 3-4 saat bekledikten sonra servis için hazır hale gelir. Misafirlerinizle birlikte yiyebileceğiniz çok güzel bir tatlı tarifi vermiş olduk.
Afiyet olsun.