Bisküvileri, kakaoyu, tarçını rondodan çekin iyice karıştın ve un haline gelene kadar devam edin.
Bu işle için yağlı kâğıda ihtiyacımız olacak. Çünkü yağlı kâğıt muhallebiyi sarma ve tepsiden kolay çıkma işleminizi çok kolaylaştıracak. Borcama ya da fırın tepsisine yağlı kâğıdı serelim, bisküvili kâğıdın üzerine karışımı dökelim ve elimizle hafif hafif bastıralım ve yayalım.
Muhallebi için; Tencereye sütü koyun, unu, şekeri koyalım ve kıvam alana kadar karıştıralım. Ocaktan aldıktan sonra içerisinde margarini ve vanilyayı koyarak karıştıralım. Yağ eriyene kadar karıştırmaya devam edelim. Hazır olan muhallebiyi bisküvilerin üzerine her yerini kapatacak şekilde dökelim. Dışarıda bir süre soğuması için bekletelim ve bir gece kadar buzdolabında bekletelim. Beklettiğimiz karışımın hazırlama aşamasında, muzları ortadan ikiye keselim. Muhallebiyi de boylamasına 4 eşit parçaya bölelim. Sonra enlemesine ortadan ikiye bölelim ve her parçanın uç kısmına muzları yerleştirerek spatula yardımıyla rulo şeklinde saralım.
Bu işlemi parçalara ayırdığımızı tüm muhallebiler için uygulayalım. Rulo halinde getirdiğiniz muhallebileri tarçın ve Hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapabilirsiniz. Çok kolay bir tarif olan
Muzlu Rulo Muhallebi tarifimiz hazır.
Afiyet olsun.