Öncelikli olarak bir tencere içerisine dört su bardağı su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Diğer taraftan iki su bardağı ile bir çay bardağı nişasta bir kap içerisinde eriyip özleşinceye kadar karıştırılır. İyice özendikten sonra ocakta kaynamaya bıraktığımız su ile birleştirilir ve karıştırılmaya devam edilir. Karışan nişasta ve suyun üzerine margarinde ilave edildikten sonra bir su bardağı toz şekerde ilave edilir. İyice karışmaya devam eden muhallebi karışımı istenen kıvama geldiğinde ocaktan alınarak bir kenara konur. Daha sonra hafif ıslak veya nemli bir cam kâse temin edilerek
sütsüz su muhallebimiz içerisine dökülür ve nasıl ne şekilde servis yapmak istiyor iseniz.
O şekilde şekillendirilerek servis tabaklarına yerleştirilir. Daha sonra bu tabaklar en az bir iki saat kadar buzdolabında dinlendirildikten sonra artık servise hazır hale gelir.
Afiyet olsun.