Muhallebiyi yapacağınız uygun bir tencere içerisine üç yemek kaşığı un, üç yemek kaşığı buğday nişastası, bir su bardağı toz şekeri ve bir adet yumurta sarısını alın ve üzerine bir litre sütü yavaş yavaş ilave ederek ocağın üzerine alın. Sürekli karıştırmak şartı ile muhallebinizi pişirmeye başlayın. Koyulaşıp ve pişen muhallebinizi çırpma kabının içine boşaltın ve biraz soğumasını bekleyin. İlk sıcağı çıkan muhallebinin içine bir su bardağı tahini ilave ederek mikser yardımı ile iyice çırpın. Hazır olan muhallebinizi kaseler veya kuplara paylaştırın. Bu ölçü ile yaklaşık olarak sekiz on kâse çıkacaktır.
Bir gece buzdolabında bekletin. Servis edeceğiniz sırada üzerine bir yemek kaşığı dut pekmezi ve kavrulmuş susam dökün.
Tahinli muhallebi hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.