Kadayıf ince ince kırılır. Teflon tavaya tereyağı konur ve eritilir. Şeker ve ince ince kırılan tel kadayıflar eklenir ve pembeleşinceye kadar kızartılır. Üzerine dövülmüş cevizler ilave edilir bir süre daha öyle kızartıldıktan sonra ocağın altı kapanır ve soğuması için bekletilir. Kadayıflar soğurken bir yandan muhallebi hazırlanır. Derin bir tencereye sütü, unu, mısır nişastasını, toz şekeri ve yumurta sarını koyarak ocakta kaynatılır. Muhallebi kaynadıktan sonra 3 dakika sonra ocakta alınır ve 10-15 dakika soğutulur. Soğuyan karışımın içine vanilya ve krema eklenerek mikser yardımıyla karıştırılır ve koyu bir kıvam haline getirilir. Orta büyüklükteki borcamın içine kızartılmış olan kadayıfların yarısı dökülür ve borcama her yerine yayılır.
Üzerine hazırlanan muhallebi dökülür ve kadayıfın her yerine sürülür. Daha sonra yarısı kalan tel kadayıfları tekrardan muhallebin üzerine dökülür ve soğuması için buzdolabına konur ve 1-2 saat beklenir. Sonra servis edilecek tabaklara konularak servis edilir.
Afiyet Olsun.