Beyaz muhallebisini hazırlamak için, geniş bir tencere içerisine, 1 litre sütümüzü, 1 su bardağı un, 1 su bardağı şeker, 1 paket vanilyayı ilave edip iyice karıştırınız.
Daha sonra tencereyi ateşe koyarak, kısık ateşte yavaş yavaş pişiririz. Kaynadıktan sonra beş dakika daha pişirip ocaktan alırız. Hazırladığınız karışımı borcama boşaltarak soğuması için bir kenarda bekletiriz. Bu arada vişne sulu muhallebi hazırlamaya başlayalım. Öncelikle 1 litre vişne suyu, 5 yemek kaşığı şeker, 1 su bardağı nişastayı tencereye koyup, iyice karıştırınız. Daha sonra Ocağı yakarak, yavaş yavaş pişiririz. Sürekli karıştırarak pişirdiğiniz vişne sulu muhallebiyi, kıvama gelince ocaktan alırız. Daha önce hazırladığımız sade olan muhallebinin üzerine hazırladığımız vişneli muhallebi de ilave ederiz. Soğuması için 3 saat buzdolabında bekletiriz. Soğuyan vişneli muhallebiyi dilimleyerek, servise hazır hale getiririz. İsteğe bağlı olarak, muz veya Hindistan cevizi ile süsleyerek sunuma hazır hale getiririz.
Misafirlerimizle yiyebileceğimiz süt bir tatlı olup, çocuklarımız tarafından sevilerek tüketilir.
Afiyet olsun.