Çikolata soslu muhallebi tarifinin yapılışına başlarken öncelikle derin bir cam kaba şeker ve yumurtayı koyarak yumurta iyice köpürene kadar karıştırıp, üzerine sütü eklenir süt ısınırken ayrı bir tavada un, nişasta ve margarin kavrulur, ısınan sütün içine eklenir. Koyulaşıncaya kadar sürekli çırparak pişirilir kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyeceğiz. Bu arada bisküvilerimizi dikdörtgen bir bor cama yerleştirelim ve üzerine pişen muhallebiyi dökelim. Sonra çikolata sosu paketin arkasındaki hazırlama şekline göre yapılıp muhallebinin üzerine dökülür ve buz dolabında bekletilir servis ederken üzerine robottan çektiğimiz fındıkları serperek servise hazır hale gelir.
Üzerine isteğe bağlı olarak ceviz, Hindistan cevizi ya da çikolatayı rendeleyerek servis edebiliriz.
Afiyetle misafirlerinize ikram edebileceğiniz ve çocuklarımızın severek yiyeceği harika bir çikolata soslu muhallebi tarifi.
Afiyet olsun.