Etimekli muhallebinin yapımı için ilk olarak şerbeti hazırlanır ve etimekler ıslatılır. Şerbeti için bir buçuk su bardağı şeker bir tencereye alınır ve üzerine iki su bardağı su eklenerek ocağa alınır ve altı açılır. Şerbet kaynamaya başlayınca beş altı dakika kadar kaynatılır ve ocak kapatılır. Etimekler borcama dizilir ve şerbet her tarafına eşit olarak dökülür. Etimekler bir kenara alınırken muhallebinin yapımına başlanır. Muhallebi yapımı için derin bir tencereye süt, altı yemek kaşığı şeker, altı yemek kaşığı un, iki yemek kaşığı nişasta alınır ve ocağa konularak altı açılır.
Sürekli karıştırılarak pişirilir. Topak kalmamasına dikkat edilir. Kaynayıp göz göz olunca altı kısılır ve birkaç dakika daha kaynatılarak ocak kapatılır. İçerisine bir paket vanilya ve bir yemek kaşığı tereyağı eklenir. Ardından mikser yardımı ile üç dakika kadar çırpılır. Muhallebi etimeklerin üzerine dökülür ve her tarafına yayılır. Muhallebi soğurken üzeri için krem şanti hazırlanır. Krem şanti üzerindeki tarife göre bir su bardağı süt ile hazırlanır. Muhallebi iyice soğuyunca krem şanti üzerine sürülür ve ardından dövülmüş ceviz ile üzeri süslenir. Buzdolabına alınarak bir gece bekletilir ardından servis edilir.
Afiyet olsun.