Muhallebi yapımı için derin bir tencereye süt, altı yemek kaşığı şeker, altı yemek kaşığı un, iki yemek kaşığı nişasta alınır ve ocağa konularak altı açılır. Sürekli karıştırılarak pişirilir. Topak kalmamasına dikkat edilir. Kaynayıp göz göz olunca altı kısılır ve birkaç dakika daha kaynatılarak ocak kapatılır. İçerisine bir paket vanilya ve bir yemek kaşığı tereyağı eklenir. Ardından mikser yardımı ile üç dakika kadar çırpılır.
Muhallebi kuplara eşit bir şekilde dağıtılır. Muhallebi soğurken üzeri için krem şanti hazırlanır. Krem şanti üzerindeki tarife göre bir su bardağı süt ile hazırlanır. Muhallebi iyice soğuyunca krem şanti üzerine sıkma torbası yardımı ile şekil vererek sıkılır ve ardından dövülmüş ceviz ile üzeri süslenir. Buzdolabına alınarak iyice soğuması beklenir ardından servis edilir.
Afiyet olsun.