Balkabaklı MuhallebiBalkabaklı muhallebi, farklı tatlı tariflerini denemek isteyenler için güzel bir alternatiftir. Balkabağı, besin değeri açısından çok faydalı olduğu kadar, insan vücudu için de oldukça yararlı bir besin maddesidir. Balkabağı, metabolizmayı hızlandırdığı için özellikle ilerleyen yaşlarda tüketilmesi önerilen bir gıdadır. Geleneksel olarak balkabağı ile yapılan tatlıların yerini artık yeni tarifler almaya başlamıştır. Örneğin, balkabağı çorbası bile yapılmaktadır. Eğer evdeki çocuklarınıza bu faydalı besin maddesini yedirmekte zorluk çekiyorsanız, balkabağını farklı versiyonlarda hazırlayarak sunmayı deneyebilirsiniz. Mesela bebekler için hazırlayacağınız muhallebinin içine balkabağı eklediğinizde, bebeğiniz daha iştahla yiyecektir. Şimdi sizlerle balkabaklı muhallebi tarifini paylaşmak istiyorum. Balkabaklı muhallebiyi evde sadece çocuklarınıza değil, gönül rahatlığıyla misafirlerinize de yapabilirsiniz. Özellikle hoş rengi sayesinde, günün en farklı ve güzel lezzeti unvanını alabilir. Balkabaklı Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler
Balkabağı İçin
Balkabaklı Muhallebi Nasıl Yapılır?Balkabaklı muhallebi tatlısının yapımına öncelikle balkabağını hazırlamakla başlayın. Kabakları güzelce soyun ve doğrayarak üzerine şekeri ekleyip 2 saat sulanması için bekletin. Daha sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın. Balkabağı, diğer besin maddelerine göre daha çabuk yanar, bu nedenle dikkatli olun. Ben su eklemeden pişiriyorum, bu şekilde daha lezzetli oluyor. Ara sıra tencerenin kapağını açın ve tencereyi yan tarafa doğru eğerek suyunu kontrol edin. Balkabağı ile yapılan tatlının güzel olmasının sırrı, iyi bir balkabağında gizlidir. Balkabağının piştiğine emin olduğunuzda suyunu hala çekmemişse, biraz da tencerenin kapağı açıkken kaynatın. Eğer suyunu çektirmezseniz şekeri az olur. Pişen balkabaklarını ocaktan alın ve soğuması için bir kenara bırakın. Muhallebisi için vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 6-7 dakika daha kaynatın. Böylece un ve nişasta kokusu tamamen kaybolur. Muhallebiniz piştiğinde ocağın altını kapatın ve vanilyayı ekleyin. Bir kepçe yardımıyla servis yapacağınız kupların içine yarısına kadar muhallebi doldurun ve soğuması için buzdolabına alın. Soğuyan balkabaklarını rondodan geçirin ve soğuyan muhallebilerin üzerine eşit miktarda paylaştırın. Balkabaklı muhallebi hazır. Üzerini ceviz ile süsleyin. Arzu ederseniz badem de kullanabilirsiniz. Ekstra BilgilerBalkabaklı muhallebi, besleyici içeriğiyle sadece tatlı ihtiyacınızı karşılamakla kalmaz, aynı zamanda sağlığınıza da katkıda bulunur. Balkabağı, A vitamini, C vitamini ve potasyum açısından zengin bir kaynaktır. Ayrıca, antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir. Muhallebi yaparken kullanılan süt ise kalsiyum ve protein açısından zengindir, bu da kemik sağlığınıza olumlu katkılar sağlar. Bu nedenle balkabaklı muhallebi, hem çocuklar hem de yetişkinler için besleyici bir tatlı alternatifi sunar. |
Balkabaklı muhallebi tarifini uygularken balkabağının sulanması için bekletirken ne kadar süre beklemeliyim? Ve balkabağını kısık ateşte pişirirken su eklemem gerekip gerekmediğini merak ediyorum, bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim?
Cevap yazDeğerli Anı,
Balkabağının Sulanması İçin Bekleme Süresi: Balkabağını sulanması için genellikle 30 dakika ile 1 saat arasında bekletmek iyi bir sonuç verecektir. Bu süre boyunca balkabağının doğal suyu salmasını sağlayarak daha lezzetli bir muhallebi elde edebilirsin.
Kısık Ateşte Pişirme ve Su Ekleyip Eklememe: Balkabağını kısık ateşte pişirirken su eklemen genellikle gerekmez. Balkabağı kendi suyunu salacağı için, ek su ilavesi yapmadan pişirmen yeterli olacaktır. Ancak, eğer balkabağı çok kuru görünüyorsa veya yapışma riski varsa, bir miktar su ekleyebilirsin.
Umarım bu bilgiler işine yarar. Şimdiden afiyet olsun!